Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Controversata ordonanţă privind creditele a fost adoptată

parlament-exterior-2.jpg

Parlamentul a aprobat OUG 50, dar PNL o va ataca la Curtea Constituţională.

Ordonanţa 50 privind creditele a fost votată în Camera Deputaţilor, joi, 23 decembrie. Documentul nu se aplică şi contractelor în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată, care vor fi zero. Totodată, refinanţarea se negociază, potrivit OUG 50. CAR-urile nu intră sub incidenţa acestui act normativ.

Redactorul-şef adjunct de la Ziarul Financiar, Răzvan Voican spune la RFI că noua forma a Ordonanţei va provoca şi mai multă confuzie.

PNL va ataca la Curtea Constituţională forma finala a Ordonanţei, a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor vice-liderul grupului liberal, Eugen Nicolăescu. El spune că această ordonanţă are "elemente de neconstituţionalitate".

După votul final dat asupra OUG 50 şi liderul grupului PSD Mircea Duşa a criticat această Ordonanţă. În opinia sa, Guvernul "îşi bate joc de români" şi în ultima zi de activitate a Legislativului.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean a anunţat că proiectul de lege pentru aprobarea OUG 50 a fost adoptat, cu 134 de voturi "pentru", 71 "împotrivă" şi 12 abţineri.

 
Răzvan Voican, în dialog cu Liliana Simionescu