Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Pârvan: "Lipsa de bani, scuză extrem de subţire a Guvernului"

cristian-parvan-lipsa-bani-scuza-extrem-subtire-guvernului.jpg

Cristian Pârvan: "Lipsa de bani, scuză extrem de subţire a Guvernului"

În scrisoarea de intenţie semnată cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul recunoaşte că, pentru a restrânge cheltuieile bugetare, nu exclude deturnarea unor fonduri destinate investiţiilor.  "Lipsa de bani este o scuză extrem de subţire" spune la RFI  secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan.

Creştere economică de 1,5 la sută anul acesta şi un deficit bugetar de 4,4 la sută din produsul intern brut. Iată ce îşi propune guvernul de la Bucureşti prin scrisoarea de intenţie semnată cu Fondul Monetar Internaţional. În document, guvernul recunoaşte că, pentru a restrânge cheltuieile bugetare, nu exclude deturnarea unor fonduri destinate investiţiilor. Aceasta ar fi o eroare, spune la RFI secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

Cristian Pârvan spune că scuza Guvernului că nu ar avea destui bani este nefondată.

"Lipsa de bani este, după părerea noastră, o scuză extrem, extrem de subţire având în vedere odată creşterea cu 10 la sută a veniturilor bugetare, ceea ce este clar din execuţia bugetară. Este iarăşi clar că avem împrumuturi contractate, deci nu credem că problema este la bani. Credem că problema este la proiecte mature, bine gândite şi cu echipe de implementare performante şi competente."

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică zilele trecute, cheltuielile de capital, reprezentând în cea mai mare parte investiţiile, au scăzut deja cu 5,4 la sută în primele cinci luni, la puţin peste 5 miliarde de lei. 

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, intervivat de Lea Berzuc