Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Pârvan : “Nu există nicio justificare să nu atragem fonduri europene”

bani.jpg

Cristian Pârvan : “Nu există nicio justificare să nu atragem fonduri europene”

O mai bună atragere a fondurilor europene – este una dintre aşteptările mediului de afaceri din România faţă de noul executiv. Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, arată că de la Guvernele Boc şi Ungureanu au rămas lăsate fără cofinanţare peste 80 de proiecte pentru înterprinderile mari.

În plus, oamenii de afaceri aşteaptă atragerea a peste 6 miliarde de euro pe proiecte pe mediu şi infrastructura pentru administraţiile locale.

Sunt proiecte care nu necesită decât muncă ! E vorba de canalizări şi aducţiuni de apă, este vorba de gropi ecologice pe partea de mediu, e vorba de şosele şi de modernizare de căi ferate pe partea de Transporturi. Deci, acestea sunt proiecte care necesită doar muncă !

Dacă ne văităm că avem şomeri, dacă ne văităm că nu avem locuri de muncă, dacă ne văităm că nu atragem fonduri europene, iată că avem şi proiecte şi finanţare. Toate acestea nu necesită vreun management deosebit”.

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, mai consideră că păstrarea lui Leonard Orban la cârma Ministerului Afacerilor Europene rezolvă problema fondurilor europene doar pe jumătate : Leonard Orban este bun să negocieze la Bruxelles, dar nu a dovedit prea mult în ce priveşte managementul proiectelor europene în România.

 
Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan intervievat de Ştefan Popescu