Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Criza datoriilor, efecte pe termen lung

brazilia-putere-economica-foto-reuters.jpg

Brazilia, pe locul şase în topul celor mai puternice state din lume. Foto: Reuters

Europa nu va mai avea nici o economie în primele şase puteri economice mondiale în 2020, susţine un raport al Centrului de Cercetare Economică şi de Business de la Londra. Analiştii Centrului estimează că în următorii zece ani vor fi înregistrate mişcări importante în clasamentul celor mai puternice economii ale lumii.

Potrivit raportului, publicat în Les Echos, Germania şi Franţa vor pierde locurile 4, respectiv 5, în detrimentul unor state ca Rusia şi India.

Încă de anul acesta, Brazilia de exemplu şi-a asigurat locul şase în clasamentul celor mai puternice state din lume, situându-se în faţa Marii Britanii. Această schimbare de poziţii reprezintă un eveniment foarte important care demonstrează creşterea importanţei statelor emergente în cadrul economiei mondiale, în detrimentul ţărilor occidentale.

Realizatorii raportului susţin că asistăm la începutul unor mari schimbări la nivelul economiei mondiale.

În acest context, analiştii Centrului de Cercetare Economică de la Londra spun că se observă deja un transfer de putere de la vest la est. Mai exact, economiile care produc bunuri de primă necesitate, cum ar fi alimentele şi energia, se descurcă foarte bine şi avansează treptat în clasament.

 
Andreea Orosz, Magazin European: Criza datoriilor, efecte pe termen lung