Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De’Longhi cumpără halele Nokia de la Jucu

halele-nokia-jucu.jpg

Halele Nokia de la Jucu

Producătorul de electrocasnice De’Longhi a cumpărat halele Nokia de la Jucu. Compania finlandeză de telefoane mobile şi firma italiană de electrocasnice au anunţat tranzacţia printr-un comunicat postat miercuri pe www.nokia.com.

Corespondentul RFI la Cluj, Bianca Pădurean, are amănunte:

Reprezentanţii companiei Nokia spun că au făcut eforturi pentru a găsi un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a creea locuri de muncă la Jucu, în viitorul apropiat. Vicepreşedintele Nokia, Robert Andersson, citat în comunicatul oficial al companiei, a declarat că De’Longhi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere, iar tranzacţia va fi semnată în primul semestru al acestui an.

Producătorul de electrocasnice doreşte creşterea capacităţii sale de manufacturare şi aducerea producţiei mai aproape de casă, adică Italia, din Asia. De’Longhi ar urma să investească 30 de milioane de euro la Jucu şi să înceapă producţia anul acesta, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. El a declarat că producătorul de electrocasnice va avea la Jucu între 600 şi 1000 de angajaţi.

De' Longhi produce electrocasnice, în special cafetiere, electrocasnice pentru bucătarie şi de întreţinere a locuinţelor. Grupul are o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro şi este listat la Bursa de Mărfuri din Milano. Brandurile sale cele mai cunoscute sunt De' Longhi şi Kenwood.

 
Bianca Pădurean: De’Longhi cumpără halele Nokia de la Jucu