FMI discută despre România

Conducerea FMI discută, vineri, la Washington, situaţia României. Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fond, spune că cel mai probabil vom semna un nou acord de tip preventiv, în martie sau în aprilie.

Semnarea unui nou acord la doi ani de la parafarea primei înţelegeri de acest gen reprezintă un eşec al politicilor economice guvernamentale.  Iată opinia consultantului financiar Ionel Blănculescu. 

Acest al doilea acord, chiar dacă este de tip preventiv, cu Fondul Monetar International, nu face decât să ofere o nouă centură de siguranţă, o plasă de siguranţă, pentru acelaşi sistem de stat învechit.

Deci în loc ca statul să reacţioneze, să se restructureze, să se reformeze şi să lase economia să funcţioneze, iată îi aduce un al doilea acord cu FMI care nu face decât să reprezinte o altă zală la piatra de moară pusă pe gâtul acestei economii reale".

Întrebat dacă ar trebui să ne aşteptăm la noi măsuri de austeritate, Ionel Blănculescu explică: "obligatoriu orice acord cu Fondul Monetar Internaţional conduce la adoptarea de noi măsuri de austeritate".

 
Consultantul financiar Ionel Blănculescu
 
Tags: