Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fonduri europene pentru companii româneşti

110 milioane de euro. Atât va aloca Uniunea Europeană pentru creşterea competitivităţii a nu mai puţin de 154 de companii din România. Acestea au fost selecţionate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice. 186 de companii româneşti s-au bătut pentru fondurile europene şi doar 154 au câstigat. Între acestea, 36 vor primi câte cinci milioane de euro din fonduri europene.

110 milioane de euro. Atât va aloca Uniunea Europeană pentru creşterea competitivităţii a nu mai puţin de 154 de companii din România. Acestea au fost selecţionate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice.

186 de companii româneşti s-au bătut pentru fondurile europene şi doar 154 au câstigat. Între acestea, 36 vor primi câte cinci milioane de euro din fonduri europene. Nume cunoscute precum Automobile Dacia, Alro şi Helkel se numără printre companiile cele mai norocoase.

Suma totală pusă în joc de Bruxelles este de 110 milioane de euro, iar interesul companiilor mari pentru banii de la Uniunea Europeana este ridicat deoarece practic, aceasta este ultima şansă pe care acestea o au pentru a obţine bani europeni, scrie Ziarul Financiar.

Întregul bugetul alocat până în 2013 companiilor mari s-a epuizat cu acest apel de proiecte, în situaţia în care nu vor mai exista noi alocări de pe alte axe anul viitor.

În cadrul acestui program au putut să depună proiecte întreprinderile mari cu peste 250 de angajaţi sau cifre de afaceri nete de peste 50 milioane euro.