Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fostul şef al ANIF, trimis în judecată

200903-10260.jpg

Fostul şef al ANIF, trimis în judecată

Fostul şef al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare a
fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Constantin Iancu este
învinuit de constituirea unui grup infracţional organizat, de lipsirea
de libertate a trei persoane, lovire si alte violenţe.

Fostul şef al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Constantin Iancu este învinuit de constituirea unui grup infracţional organizat, de lipsirea de libertate a trei persoane, lovire si alte violenţe.
Rechizitoriul conţine trei cazuri diferite care ar demonstra cruzimea cu care acţionau fostul şef al ANIF şi partenerii săi.
Una dintre victime este Niţu Constantin, pe care Iancu l-a dus în Austria unde susţinea că face diverse afaceri, pentru a-i schimba viaţa. Lucru pe care l-a şi făcut. Potrivit plângerii depuse la DIICOT, bărbatul a fost agresat, umilit şi chiar legat în lanţuri.
Într-un alt caz, Costel Iancu este acuzat că împreună cu prietenii săi cercetaţi în acelaşi dosar au sechestrat timp de câteva ore o familie care avea o afacere în Craiova şi pe administratorul firmei, pentru a-i convinge să-l primească partener în societate. În acest timp, patronul firmei ar fi fost lovit cu cruzime.
Toate aceste declaraţii, dar şi fotografii umilitoare ale victimelor, făcute chiar de înaltul funcţionar public demis se regăsesc în dosarul întocmit de procurorii DIICOT.
Evenimentul Zilei scrie că unul dintre complicii lui Iancu, Marian Sandu zis Fibră este cercetat în Spania pentru coordonarea unei reţele de prostituate de lux, care acţionau în cluburile din Barcelona.
După ce presa a publicat informaţii legate de acest dosar penal, Constantin Iancu a demisionat din funcţia de director ANIF, pe 20 februarie. Tot atunci a renunţat şi la calitatea de membru al organizaţiei PD-L Dolj.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Dolj. Pentru infracţiunile pentru care este învinuit, Costel Iancu riscă 20 de ani de închisoare. (CR - 5 martie 2009;14.20h)