Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Funcţionarii publici, cu arma la picior

200903-10293.jpg

Funcţionarii publici, cu arma la picior

Funcţionarii publici ameninţă că vor ieşi în stradă, din cauza intenţiei Guvernului de a le elimina sporurile salariale."Vrem să scoatem în următoarele 24 de ore trei mii de oameni în stradă", a declarat preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, după o şedinţă a conducerii Alianţei ce reprezintă interesele funcţionarilor. "Suntem pe picior de război, cu arma la picior", spune Marica.

Funcţionarii publici ameninţă că vor ieşi în stradă."Vrem să scoatem în următoarele 24 de ore trei mii de oameni în stradă", a declarat preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, după o şedinţă a conducerii Alianţei ce reprezintă interesele funcţionarilor. Marica spune că se pregăteşte şi un miting în Bucureşti, la care ar urma să participe cinci mii de sindicalişti. "Suntem pe picior de război, cu arma la picior", spune Marica.

Consiliul director al Federaţiei Sindicale Sed Lex s-a întrunit, vineri, 6 martie, pentru a analiza afirmaţiile premierului privind legea salarizării. Sindicatele critică intenţia Guvernului de a elimina salariul de merit, plata orelor suplimentare şi unele indemnizaţii ale bugetarilor.

Emil Boc spunea că prin sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar nu se urmăreşte scăderea salariilor existente. Cei care au venituri mari nu vor beneficia de majorări salariale o perioadă de timp, preciza recent şeful Executivului.

Funcţionarii ameninţă cu greva de avertisment şi cu greva generală dacă Guvernul aprobă reducerea numărului de angajaţi din sistemul bugetar. (CR - 6 martie 2009;13.40h)