Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gripa porcină a ajuns în România

200905-12446.jpg

Gripa porcină a ajuns în România

Autorităţile anunţă primul caz suspicionat de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 în România. Este vorba de o femeie din Bucureşti, întoarsă pe 23 mai din Statele Unite, a precizat miercuri, 27 mai, ministrul Sănătăţii, care spune că sunt 99% şanse ca suspiciunea să fie confirmată.

Autorităţile anunţă primul caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 în
România. Este vorba de o femeie din Bucureşti, întoarsă pe 23 mai din
Statele Unite, a precizat ministrul Sănătăţii, miercuri, 27 mai.

"Trebuie din nefericire să anunţ identificarea primului caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 din România". Este un caz suspicionat, urmează confirmarea de la Londra, explică Ion Bazac.

"Starea pacientei este bună. Sistemul de alarmare epidemiologică a intrat în funcţiune", declară ministrul Sănătăţii. "Institutul Matei Balş este pregătit să facă faţă acestui caz", asigură Ion Bazac.

"Cred că tratamentul anti-viral va rezolva această problemă", spune demnitarul, care mai precizează că membrii familiei au fost izolaţi.

"Nu există nici un motiv de îngrijorare. Sper să nu găsim şi alte persoane molipsite", afirmă Ion Bazac.

Femeia, de 30 de ani, a venit din Statele Unite, cu doi copii minori. Tatăl copiilor nu se simte nici el bine, fiind în prezent la domiciliu, potrivit lui Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii, Ion Bazac.

Aproape 13 mii de cazuri au fost înregistrate până acum la nivel mondial. Peste 90 de bolnavi au murit. (CR - 27 mai 2009;11.25h)