Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul exclude impozitarea pensiilor

emil-boc-face-mana-fericit.jpg

Premierul Emil Boc

Impozitarea pensiilor nu a fost luată în calcul în proiectul bugetului de stat pe 2012. Asigurarea vine de la premierul Emil Boc, care a  declarat sâmbătă că varianta vehicluată de o parte a presei nu a fost luată în considerare nici măcar pentru analiză. “Mesajul guvernamental este cel real", a declarat Emil Boc, prezent la reuniunea femeilor din PDL.

 

"Odată cu finalizarea legii bugetului de stat va fi stabilită şi politica de salarii şi pensii şi, în proiectul de buget, nu s-a luat în calcul şi nu există în evidenţă vreo analiză care să duca la impozitarea pensiilor, aşa cum s-a tot vorbit în presă", a declarant Emil Boc.

"Pe 24 noiembrie, Uniunea Europeana va face cunoscuta prognoza de crestere economica a tuturor tarilor din UE. In baza acestei prognoze si Romania isi va definitiva bugetul si, evident, in urma discutiilor cu FMI si Comisia Europeana, vom stabili si nivelul deficitului bugetar, in jur de 3%, dar depinde cat va fi in jur de 3% de prinderea in bugetul de stat a pierderilor pe care le au companiile de stat" , a adaugat premierul.

Totodată, Şeful Executivului a mai subliniat că prioritatea este adoptarea bugetului de stat, reformarea companiilor de stat, investiţiile şi implementarea fondurilor europene. Emil Boc a menţionat priorităţile politice ale PDL, acestea fiind revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativ-teritorială.