Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Încă două cazuri de gripă porcină în România

200905-12475.jpg

Încă două cazuri de gripă porcină în România

Ministrul Sănătăţii a raportat joi, 28 mai, încă două cazuri de
aşa-numită gripă porcină. E vorba de o contaminare în familie. Mai
exact vorbim despre copilul de un an şi două luni al femeii în legătură
cu care s-a confirmat boala şi de tatăl acesteia, a declarat ministrul
Sănătăţii, Ion Bazac. "Bolnavii sunt internaţi acum la Institutul Matei Balş. Starea medicală
este bună", spune ministrul Ion Bazac.

Ministrul Sănătăţii a raportat joi, 28 mai, încă două cazuri de aşa-numită gripă porcină. E vorba de o contaminare în familie. Mai exact vorbim despre copilul de un an şi două luni al femeii în legătură cu care s-a confirmat boala şi de tatăl acesteia, a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

"Bolnavii sunt internaţi acum la Institutul Matei Balş. Starea medicală
este bună", spune ministrul Ion Bazac. "Avem încă 15 persoane în ancheta epidemiologică", informează ministrul, care precizează că e vorba de persoane cu care femeia a intrat în contact în avion.

Ion Bazac spune că femeia, cei doi copii şi tatăl ei sunt internaţi la Institutul "Matei Balş". Mama şi copilul de trei ani şi jumătate stau împreună într-un salon, iar celălalt copil, de un an şi două luni şi tatăl femeii, sunt izolaţi, într-un salon special.

Copilul de trei ani şi jumătate nu este bolnav, dar a fost internat şi el, pentru că fiind prea mic, nu avea cine să aibă grijă de el.

De asemenea, femeia nu mai prezintă simptomele bolii, dar s-a decis internarea ei pentru a fi sub supraveghere. (CR - 28 mai 2009;11.55h)