Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Japonia închide încă o centrală nucleară

japonia-centrala-fukushima-reuters-tepco.jpg

Japonia - centrală nucleară, Foto: Reuters

Centrala nucleară Ohi din Japonia a fost închisă din cauza unei defecţiuni. Presiunea dintr-un rezervor de siguranţă a scăzut fără a fi identificată o cauză deocamdată. 

Deşi nivelul a revenit la normal şi condiţiile de operare sunt sigure, în prezent, operatorul centralei a decis să întrerupă funcţionarea pentru a găsi sursa fenomenului. Conform declaraţiilor oficiale nu au existat scurgeri de material radioactiv.

Măsura de siguranţă va pune şi mai multă presiune asupra alimentării cu energie electrică în contextul pagubelor masive provocate de cutremurul şi de valul tsunami ce au lovit Japonia în luna martie.

Opinia publică din Japonia este din ce în ce mai nemulţumită de criza continuă de la centrala Fukushima, avariată grav în martie. Centrala pierde în continuare material radioactiv.

Centrala Ohi este situată la 350km vest de capitala niponă Tokyo. Odată cu închiderea acesteia, doar 18 din cele 54 de reactoare nucleare ale Japoniei mai sunt funcţionale. Operatorul centralei Ohi nu a putut estima când va fi reluată producţia de energie electrică.