Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Măsuri preventive contra virusului West Nile

tantar-20100812105217.jpg

Autorităţile iau măsuri de prevenire a apariţiei virusului West Nile.

Ţânţarii au alertat oficialităţile. Zona de sud a Bucureştiului va fi supravegheată de municipalitate, pentru a preveni pătrunderea ţânţarilor posibil purtători ai virusului West Nile. Primăria a declarat că monitorizează densitatea populaţiilor de ţânţari, în zonele unde este preconizată apariţia lor în număr mare.

Ţânţarii au alertat oficialităţile. Zona de sud a Bucureştiului va fi supravegheată de municipalitate, pentru a preveni pătrunderea ţânţarilor posibil purtători ai virusului West Nile.

Primăria a declarat că monitorizează densitatea populaţiilor de ţânţari, în zonele unde este preconizată apariţia lor în număr mare.

La un interval de două săptămâni, în parcuri sunt aplicate tratamente, care în cazul ploilor se reiau.

Ministerul Sănătăţii a informat că în România nu a fost înregistrat anul acesta nici un caz de meningită West Nile, boală transmisă prin înţepătura ţânţarilor, iar după epidemia din 1996 când au fost aproape patru sute de îmbolnăviri, a fost instituit Sistemul Naţional de Supravegere a Infecţiei la Om.

Totuşi, specialiştii din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la tânţari.

De asemenea, este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic, pentru orice simptom de boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare.

Alerta oficialităţilor vine după ce două persoane au murit în Grecia şi altele au fost spitalizate în Bulgaria, după ce au luat virusul West Nile, transmis de ţânţari.

Oana Ivănel, despre ţânţari şi West Nile.