Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Murgeanu : Rata absorbţiei banilor europeni în zona Bucureşti-Ilfov este catastrofală

200905-12411.jpg

Murgeanu : Rata absorbţiei banilor europeni în zona Bucureşti-Ilfov este catastrofală

Situaţie "catastrofală" în regiunea Bucureşti - Ilfov, în ceea ce
priveşte atragerea de fonduri europene. O spune la RFI Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Zona amintită are o rată de contractare de 1,7%, în cadrul Programului Operaţional Regional, precizează Răzvan Murgeanu.

Situaţie "catastrofală" în regiunea Bucureşti - Ilfov, în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. O spune la RFI Răzvan Murgeanu (audio), secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Zona amintită are o rată de contractare de 1,7%, în cadrul Programului Operaţional Regional, precizează Răzvan Murgeanu.

"Din păcate, pe Bucureşti-Ilfov, lucrurile stau prost. Asta este o discuţie pe care am avut-o săptămâna trecută, inclusiv cu ADR-ul (Agenţia de Dezvoltare Regională - n.r.) Bucureşti - Ilfov. El se plânge că nu are proiecte pe care să le promoveze. Cred că este o disfuncţionalitate, pe de o parte, între cele două conduceri, pentru că este bicefal ADR-ul ăsta, o parte Bucureştiul, o parte Ilfovul şi asta cred că o să creeze nişte probleme, pentru că nu are coerenţă în ceea ce se întâmplă acolo. Lucrurile stau, ca să nu spun catastrofal, stau prost. Dacă sunt ADR-uri care au gradul de absorbţie - şi s-a dat exemplul Bucureşti-Ilfov - de sub 2%, ne gândim ca la toamnă şi asta nu la toamnă, ci în septembrie, deci la începutul toamnei, banii de aici să fie luaţi şi daţi ADR-urilor care vor să facă treabă", spune Răzvan Murgeanu.

Cele mai multe contracte semnate pentru atragerea de fonduri europene le au regiunile de dezvoltare Nord-Est şi Centru. (CR - 26 mai 2009;11.15h)

Murgeanu : Rata absorbţiei banilor europeni în zona Bucureşti-Ilfov este catastrofală