Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nica : FMI vine la Bucureşti doar pentru a evalua starea economiei

200903-10330.jpg

Nica : FMI vine la Bucureşti doar pentru a evalua starea economiei

Experţii FMI vin în România pentru a evalua starea economiei, nu va
fi vorba de o negociere pe tema unui împrumut. Iată ce a spus ministrul
de Interne, Dan Nica, luni, 9 martie.

Experţii FMI vin în România pentru a evalua starea economiei, nu va fi vorba de o negociere pe tema unui împrumut. Iată ce a spus ministrul de Interne, Dan Nica (audio), luni, 9 martie.

"Au fost şi discuţii legate de modul în care vom asigura finanţarea în acest an, nu există în acest moment un proces de evaluare care să fie finalizat. Ceea ce ne îngrijorează este o oarecare îngreunare a procesului de asigurare a creditării către firmele din România de către sistemul bancar şi vrem să vedem care sunt modalităţile prin care să ajutăm sistemul bancar şi în acelaşi timp să fim siguri că nu există nici un abuz în acest domeniu", declară Nica.

Reprezentanţii României au avut recent la Washington discuţii cu specialiştii Fondului Monetar Internaţional. Bucureştiul nu urmăreşte neapărat un acord cu FMI. Există însă voci în Guvern care susţin că o înţelegere cu Fondul Monetar ar fi o idee bună, pentru ca România să-şi poată finanţa deficitul bugetar. Premierul Emil Boc a spus în repetate rânduri că Bucureştiul discută în prezent atât cu FMI, cât şi cu Comisia Europeană, pentru a găsi soluţii la finanţarea deficitului. (CR - 9 martie 2009;13.30h)