Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nokia bate palma cu Microsoft

nokia-microsoft.jpg

Nokia şi Microsoft îşi dau mâna.

Nokia a semnat un parteneriat strategic cu Microsoft. Astfel, sistemul de operare Windows Phone 7 va deveni platforma principală pentru telefoanele companiei scandinave.

Prin parteneriatul dintre Nokia şi Microsoft Corporation, sistemul de operare Symbian, cu care finlandezii au pierdut masiv cota de piaţă va fi înlocuit cu Windows Phone 7.

Sistemul de operare este considerat unul dintre cele mai bune pentru telefoane mobile, însă nu se bucură încă de prea multă popularitate printre consumatori. Specialiştii apreciază însă că alianţa cu Nokia va schimba lucrurile.

Cele două companii încearcă să ajungă din urmă Google şi Apple, pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, în contextul în care firma finlandeză a pierdut anul acesta pentru prima data locul întâi pe piaţa smartphone-urilor, în faţa sistemului Google Android.

Pentru a recăpăta supremaţia, companiile vor pune la comun mai multe aplicaţii. Bing va fi principalul motor de căutare utilizat pe telefoanele Nokia, iar serviciul GPS Nokia Maps va deveni o parte a serviciilor Microsoft.

Cele două companii vor coopera şi pe segmentul publicităţii pe telefoanele mobile.

În plus, magazinul de aplicaţii Ovi va fi integrat în Microsoft Marketplace.

Anunţarea parteneriatului vine la două zile după ce şeful Nokia a admis că cel mai mare producător de telefoane e în criză profundă şi are nevoie de soluţii.

Nokia a mai precizat că anii 2011 şi 2012 vor fi ani de tranziţie, perioadă în care se va construi parteneriatul cu Microsoft.