Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oprescu : Facturile bucureştenilor nu vor creşte

200901-9036.jpg

Oprescu : Facturile bucureştenilor nu vor creşte

Capitala nu va avea probleme legate de combustibil, spune primarul
Sorin Oprescu. Există rezerve care pot merge până la 60 de zile, iar
facturile bucureştenilor nu vor creşte, asigură el, după o întâlnire de
lucru cu reprezentanţii RADET, Apa Nova, Enel, ELCEN şi Distrigaz.

Capitala nu va avea probleme legate de combustibil, spune primarul Sorin Oprescu (audio). Există rezerve care pot merge până la 60 de zile, iar facturile bucureştenilor nu vor creşte, asigură el, după o întâlnire de lucru cu reprezentanţii RADET, Apa Nova, Enel, ELCEN şi Distrigaz.
"Nu există nici un fel de probleme legate de combustibil. Avem combustibil alternativ, adică păcură şi există aceste rezerve care pot merge până la 60 de zile în cazul Bucureştiului. Există aceste stocuri de păcură şi sunt în curs de a fi achitate", spune Sorin Oprescu.
Primarul a mai spus că nu se pune problema ca ELCEN să nu aibă bani pentru a cumpăra păcură, din cauza datoriilor pe care le are de încasat de la RADET.
"Facturile sunt sub sumele de anul trecut şi suntem pregătiţi să le plătim în termen. În plus, din ianuarie intră în vigoare protocolul, iar factura va fi achitată la zi, precum şi o parte din datoria istorică eşalonată pe trei ani", afirmă Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu mai atrage atenţia că la Distrigaz se fac reparaţii şi critică viteza de reacţie cu care se fac aceste lucrări. (CR - 8 ian. 09;13.25h)