Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pacienta suspectată de gripă porcină a fost externată

200905-12458.jpg

Pacienta suspectată de gripă porcină a fost externată

Femeia suspectată de gripă nouă a fost externată de la Institutul
"Matei Balş" din Bucureşti. Pacienta fusese internată cu simptome de
gripă porcină, alături de copiii ei, cu care se întorsese recent din
Statele Unite, fiind primul caz de acest gen din România.

Femeia suspectată de gripă nouă a fost externată de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti. Pacienta fusese internată cu simptome de gripă porcină, alături de copiii ei, cu care se întorsese recent din Statele Unite, fiind primul caz de acest gen din România.

Cei trei vor rămâne sub supraveghere medicală la domiciu. Ei nu au voie să părăsească locuinţa timp de şapte zile. Starea de sănătate a pacienţilor este bună, a declarat şeful Institutului, Adrian Streinu Cercel. El precizează că nu există date despre alte posibile contaminări.

"Trebuie din nefericire să anunţ identificarea primului caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 din România". Este un caz suspicionat, urmează confirmarea de la Londra, explica miercuri, la prânz, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. "Starea pacientei este bună. Sistemul de alarmare epidemiologică a intrat în funcţiune", declara demnitarul.

"Cred că tratamentul anti-viral va rezolva această problemă", spune demnitarul, care mai precizează că membrii familiei au fost izolaţi. "Nu există nici un motiv de îngrijorare. Sper să nu găsim şi alte persoane molipsite", afirma Ion Bazac.

Medicii fac apel la calm şi le recomandă persoanelor
care au simptomele de boală, precum febră de 38-39 de grade, tuse seacă,
dureri musculare, să se spele pe mâini cu
multă apă şi săpun, să strănute în batistă, să se reţină de la sărutat,
îmbrăţişat şi dat mâna. În plus, dacă nu au batistă, să strănute în umăr.

Aproape 13 mii de cazuri au fost înregistrate până acum la nivel mondial. Peste 90 de bolnavi au murit. (CR - 27 mai 2009;18.05h)