Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pensiile speciale vor fi recalculate

200905-12423.jpg

Pensiile speciale vor fi recalculate

Recalcularea se va face pe baza contribuţiei persoanelor beneficiare
la sistemul public de pensii. Consilierul prim-ministrului, Mihai
Şeitan precizează că procedura a fost deja discutată în Guvern, iar
recalcularea va viza aproximativ două sute de mii de persoane, care
beneficiază în prezent de legi speciale.

Guvernul a decis să recalculeze pensiile speciale, prin noua lege a pensiilor. Decizia a fost anunţată de consilierul premierului pe probleme sociale, Mihai Şeitan, citat de Realitatea TV, marţi, 26 mai.

Recalcularea se va face pe baza contribuţiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii. Consilierul prim-ministrului, Mihai Şeitan precizează că procedura a fost deja discutată în Guvern, iar recalcularea va viza aproximativ două sute de mii de persoane, care beneficiază în prezent de legi speciale.

"În momentul în care intră legea nouă, eu spun : «Banii pe care îi aveţi acum nu mă interesează, vă recalculez pensia ca şi cum aţi ieşi acum şi voi, ţinând cont de ce salarii aţi avut» şi le dau cât iese. Dacă au avut 80 de milioane şi le iese 30, o să ia 30. Le recalculăm ca şi când ar fi în sistemul public", explică Mihai Şeitan.

Consilierul pe probleme sociale al premierului spune că astfel pensiile speciale ar putea fi reduse, prin recalculare, la o treime din valoarea actuală. (CR - 26 mai 2009;18.05h)