Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Preoţii îl caută pe Dumnezeu pe Internet

calculator-o-mana-care-tasteaza-20100601163804.jpg

Internetul, din ce în ce mai popular în rândul preoţimii.

Biserica a găsit noi mijloace de comunicare. În secolul XXI, preoţii nu mai sunt străini de noile tehnologii : un studiu european arată că peste 94% dintre preoţii catolici navighează zilnic pe Internet. Nouă din zece prelaţi se conectează zilnic, ca să-şi găsească sursele de inspiraţie pentru predici.

Biserica a găsit noi mijloace de comunicare. În secolul XXI, preoţii nu mai sunt străini de noile tehnologii : un studiu european arată că peste 94% dintre preoţii catolici navighează zilnic pe Internet.

Nouă din zece prelaţi se conectează zilnic, ca să-şi găsească sursele de inspiraţie pentru predici. Tot la Internet apelează şi când au dileme metafizice : şase clerici din zece aprofundează problemele religioase pe site-urile de specialitate, potrivit unui studiu realizat în comun de Universitatea Elveţiano-Italiană din Logano şi de Universitatea Sfânta Cruce din Roma, în perioada 15 noiembrie 2009 - 28 februarie 2010.

Prelaţii nu sunt reticenţi nici când vine vorba de a comunica cu credincioşii pe Internet pentru a le da sfaturi. Aproape opt preoţi din zece consideră că netul reprezintă un mijloc util pentru comunicarea cu ceilalţi şi 44% folosesc, cel puţin o dată pe săptămână, reţele de socializare.

În total, aproape cinci mii de preoţi au răspuns întrebărilor din chestionar, pe bază de voluntariat, iar eşantionul a fost reprezentativ, potrivit preotului Lucio Ruiz, profesor la Universitatea Sfânta Cruce din Roma.