Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protest al muncitorilor de la Dacia

200901-9115.jpg

Protest al muncitorilor de la Dacia

Angajaţii Dacia au ieşit în stradă, marţi, 13 ianuarie. Manifestanţii
s-au adunat pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din
Mioveni. Muncitorii vor să dea astfel un semnal de susţinere a
companiei, după ce vânzările au scăzut dramatic în ultimele luni.
Sindicaliştii cer Guvernului Boc să nu anuleze măsura luată de
Executivul Tăriceanu, prin care taxa auto era triplată pentru maşini
vechi.

Angajaţii Dacia au ieşit în stradă, marţi, 13 ianuarie. Manifestanţii s-au adunat pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni. Muncitorii vor să dea astfel un semnal de susţinere a companiei, după ce vânzările au scăzut dramatic în ultimele luni. Mitingul s-a încheiat la ora 13.

Sindicaliştii cer Guvernului Boc să nu anuleze măsura luată de Executivul Tăriceanu, prin care taxa auto era triplată pentru maşini vechi. Comisia Europeană a anunţat că triplarea taxei încalcă legislaţia comunitară.

Liderul sindical Ion Iordache (audio) spune la RFI că Bruxelles-ul nu cunoaşte realitatea din România. Înregistrările de maşini vechi au crescut anul trecut cu 150%, ajungând la peste trei sute de mii de unităţi.

Pe de altă parte, directorul general de la Automobile Dacia, Francois Fourmont spune că trei sute de contracte de muncă pe perioadă determinată, care expiră la sfârşitul acestei luni nu vor mai fi prelungite.
Alte peste şase sute de contracte pe perioadă determinată, care au expirat în decembrie 2008 nu au mai fost prelungite.
Dacia a anunţat că va întrerupe din nou producţia pentru două săptămâni, între 26 ianuarie şi 8 februarie, din cauza scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto. (CR - 13 ianuarie 2009;14h)