Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protest în Capitală, din cauza Pasajului Basarab

200903-10290.jpg

Protest în Capitală, din cauza Pasajului Basarab

Scandal într-un cartier din Bucureşti, din cauza Pasajului Basarab. Zeci de locatari au ieşit în stradă, vineri, 6 martie, speriaţi că locuinţa lor va fi demolată de Primărie. În realitate, municipalitatea se pregătea să demoleze un imobil alăturat, aflat pe traseul viitorului pasaj suprateran. Oamenii din zonă se tem însă că locuinţa lor va avea aceeaşi soartă, transmit televiziunile de ştiri.

Scandal într-un cartier din Bucureşti, din cauza Pasajului Basarab. Zeci de locatari au ieşit în stradă, vineri, 6 martie, speriaţi că locuinţa lor va fi demolată de Primărie. În realitate, municipalitatea se pregătea să demoleze un imobil alăturat, aflat pe traseul viitorului pasaj suprateran. Oamenii din zonă se tem însă că locuinţa lor va avea aceeaşi soartă, transmit televiziunile de ştiri. Cele opt familii care protestau au cerut ca primarul Sorin Oprescu să vină să discute cu ele.

Pe de altă parte, Cătălina Rădulescu de la Centrul de Resurse Juridice (audio) spune că demolările din zona pasajului Basarab sunt ilegle pentru că majoritatea clădirilor sunt monumente istorice.

Amintim, Guvernul a adoptat recent o Ordonanţă de Urgenţă prin care declară Pasajul Basarab de utilitate publică. Acest lucru permite municipalităţii să continue lucrarile la Pasaj şi să facă mai departe exproprierile necesare. (CR - 6 martie 2009;12.30h)