Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Râul Beaujolais a curs pentru o zi prin centrul capitalei

Peste 70 de ospătari s-au inscris pentru data de 19 noiembrie, în cadrul Întrecerii Ospătarilor – concurs organizat cu prilejul sărbătorii vinului “Beaujolais Nouveau” care in acest an implinit 60 de sarbatoare. Marele premiu – O călătorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, în Beaujolais – Franţa “le Hameau du Vin”, a fost câştigat de Daniel Băiţoiu, 21 de ani, ospătar la Kartell Cafe.

Întrecerea Ospătarilor – “Course des Garcons de Cafe” – este un concurs prin intermediul căruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalităţii şi face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizată la iniţiativa companiei ArtGastro.

Startul concursului a fost dat pe 19 noiembrie, orele 10.00, în faţa Sălii Palatului din Bucureşti. Concurenţii au parcurs cei 700 de metri până la punctul de sosire – Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei, cu o jumătate de sticlă de vin Beaujolais şi 2 pahare, pe o tavă rotundă, demonstrând astfel nu doar îndemanare, ci şi profesionalism şi eleganţă – caracteristici de bază ale meseriei de ospătar.

Decernarea premiilor a avut loc în cadrul Serii VIP Cocktail, în data de 19 noiembrie, la hotelul Novotel din Bucureşti. Juriul a fost format din 10 persoane: Daniel Dobre – Jobresthotel, Krishna Bohat – Creative Experience, Jean Pascal – Hotel Epoque, Pavel Amborsi, Cătălin Ştefan – Novotel, Marian Timofti, Dan Anghel – Organizaţia Somelierilor în România, Jonas Mercier, Vlad Niculae, Mădălina Ignat. Evenimentul este susţinut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Institutul Francez, Primăria Capitalei, Apa Nova si Lemarco.

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizată pentru prima dată în Franţa, în anul 1951, în 1970 devenind sărbătoare naţională. Evenimentul este unul tradiţional în toată Europa, în America de Nord şi Asia şi se organizează în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul nopţii, când este lansată în lume noua recoltă Beaujolais. România a sărbătorit pentru prima dată Beaujolais Nouveau în data de 18 noiembrie 2010, evenimentul fiind adus în ţara noastră cu sprijinul ArtGastro şi Ambasada Franţei.

Despre Beaujolais

Regiunea viticolă Beaujolais este situată în Franţa, în departamentul Rhone, întinzându-se pe 55 km lungime şi între 12 şi 15 km lăţime. Limitele sunt fixate de Munţii Beaujolais cu înălţime maximă de 1012 metri şi Munţii Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu încărcat de istorie şi cu tradiţii bogate.

Soiuri cultivate

Cultura viilor este mono-soi cu Gamay Noir cu suc alb (98% din culturi). Grand Moulin cu aer de Beaujolais nou, el este unicul secret al vinurilor de Beaujolais. Chardonnay este soiul folosit pentru vinurile Beaujolais albe.

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.beaujolais.ro

 

 

 

CÂŞTIGĂTORI ÎNTRECEREA OSPĂTARILOR

19 NOIEMBRIE 2011, BUCUREŞTI

 

 

Locul 1 – Băiţoiu Daniel, Kartell Cafe

Premiu: O călătorie de 2 persoane timp de 3 zile în Beaujolais – Franţa, în cătunul şi muzeul Georges Duboeuf, primul parc oenologic din Europa “le Hameau du Vin”

Locul 2: Giurgiu Mihai Adrian, The Vintage Pub  

Premiu: Coş cu delicatese Petrossian “à la truffe”

Locul 3: Filip Mihai, Le Bistro    

Premiu: Cină Gastronomică la Hotel Epoque

Locul 4: Nicolae George, French Bakery

Premiu: Coş cu delicatese bio Emile Noel

Locul 5: Prunică Aurel, La Bonne Bouche          

Premiu: Mandolina de Buye

Locul 6: Mădularu Ana Maria, Alsy Cafe

Premiu: Brunch Novotel pentru 2 persoane

Locul 7: Vasile Damian, Neptunus

Premiu: Coş cu delicatese www.LaReserve.biz

Locul 8: Robu Marius, Ramada Hotel

Premiu: 6 sticle de Vin Beaujolais Nouveau 2011 Georges Duboeuf         

Locul 9: Oprea Cătălin, Caru cu Bere    

Premiu: O sampanie Magnum Barons de Rothschild

Locul 10: Balu Florin Sergiu, La Bonne Bouche  

Premiu: 2 accesorii din fontă pentru cuptor

Locul 11: Neamţu Elena-Theodora, French Bakery         

Premiu Special: Greutatea în Zahăr Lemarco a câştigătorului – 72 Kg

Locul 12: Tălmăcel Daniel, Alsy Cafe

Premiu - Cadou surpriză: Leida Frapieră

Locul 13: Enache Iulian, Hotel Novotel  

Premiu: O şampanie Barons de Rothschild

Locul 14: Ciobanu Mihail-Lucian, Caru cu Bere   

Premiu: set 6 pahare de vin “Grandezza” Gastrotech

 

Washingtonul va incerca sa rezolve problema vizelor pentru romani intr-un mod mai transparent. Iata ce spune presedintele american George Bush, primit vineri, 4 aprilie, de premierul Calin Popescu Tariceanu.

Seful Casei Albe (audio) precizeaza ca Statele Unite vor explica mai clar motivele pentru care se refuza acordarea unor vize.

Romanii au nevoie in prezent de vize pentru a intra in Statele Unite.

Pe de alta parte, George Bush si Calin Popescu Tariceanu au convenit sa infiinteze o fundatie romano - americana, care sa acorde burse studentilor romani. Fondul initial este de 150 de milioane de dolari. (CR - 4/4/2008;16.30h)

Teaser: 

Washingtonul va incerca sa rezolve problema vizelor pentru romani intr-un mod mai transparent, spune presedintele american George Bush, primit de premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Casei Albe precizeaza ca Statele Unite vor explica mai clar motivele pentru care se refuza acordarea unor vize.

Zona: 
România
Categorie: 
Politică