Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rezolvă legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare problema sănătăţii publice?

Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice a lansat, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, raportul privind riscurile şi inechităţile sociale în România. Preşedintele Comisiei, decanul Facultăţii de Sociologie Bucureşti Marian Preda explică la RFI: "legalizarea sexului comercial nu şi a intermediarilor de servicii sexuale ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmisie sexuală. De ce un tînăr care are o vîrstă fragedă şi a fost atras în capcana drogurilor să fie condamant? se întreabă Marian Preda.

Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice a lansat, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, raportul privind riscurile şi inechităţile sociale în România.

Printre măsuri se află şi două recomandări privind dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial. Comisia susţine de fapt că pot fi reduse, în anumite condiţii, unele riscuri privind sănătatea publică

Preşedintele Comisiei, decanul Facultăţii de Sociologie Bucureşti Marian Preda explică la RFI: "legalizarea sexului comercial nu şi a intermediarilor de servicii sexuale ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmisie sexuală.

Impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa unui alt stat ar putea genera efecte nedorite. De ce un tînăr care are o vîrstă fragedă şi a fost atras în capcana drogurilor să fie condamant? Să fie dezincriminat consumul individual, nu vorbim de trafic, declară preşedintele Comisiei, decanul Facultăţii de Sociologie Bucureşti Marian Preda.

Preşedintele Comisiei, decanul Facultăţii de Sociologie Bucureşti Marian Preda