Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România caută investitori arabi

arabi.jpg

Oamenii de afaceri arabi sunt invitaţi să investească în România.

România vrea să atragă investitorii arabi. Marţi, 8 martie, are loc la Bucureşti un forum economic româno-arab. Autorităţile române vor prezenta ţărilor din Golf proiecte mari de investiţii, în domenii precum agricultură sau transport. Ţările din Golf au fost cândva parteneri tradiţionali ai României.

Firmele şi autorităţile române le vor prezenta investitorilor arabi proiecte în valoare de peste 8,7 miliarde de euro, în încercarea de a-i convinge să vină să investească în România.

Proiectele sunt din domeniul energiei, infrastructurii, construcţii, turism, IT, comunicaţii şi sănătate.

În cadrul forumului economic "Consiliul de Cooperare al Golfului - România-Bucureşti : Oportunităţi de Afaceri în Europa de Sud-Est" vor fi prezenţi peste o sută de oficiali şi reprezentanţi ai marilor companii din Golf.

Este primul din cele patru forumuri care se vor desfăşura alternativ la Bucureşti şi în ţări din zona Golfului, în următorii doi ani.

Consiliul de Cooperare pentru Statele Arabe cunoscut şi sub numele de Consiliul de Cooperare al Golfului este o organizaţie regională de cooperare, înfiinţată în 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman şi Statul Qatar.

Forumul de afaceri româno-arab este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.