Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Romtelecom strânge cureaua în 2011

telefon-taste.jpg

Romtelecom dă afară peste o mie de angajaţi în 2011.

Romtelecom va disponibiliza între o mie şi o mie patru sute de angajaţi anul acesta. Decizia vine pe fondul lansării unor proiecte, care vizează reducerea costurilor şi eficientizarea activităţii, anunţă compania.

Deputatul Varujan Pambucian, membru în Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor spune la RFI că astfel de disponibilizări masive  în companiile de telecomunicaţii sunt obişnuite în acest domeniu.

Oficialii Romtelecom au precizat pentru HotNews că la sfârşitul anului trecut, numărul total al angajaţilor ajunsese la opt mii şase sute de persoane. În 2010, aproximativ o mie patru sute de salariaţi au plecat din Romtelecom.

Disponibilizările din acest an vor avea loc în lunile aprilie, iulie şi noiembrie. Cei care urmează să plece vor primi compensaţii de până la 14 mii de euro şi vor fi ajutaţi să-şi caute un nou loc de muncă.

Potrivit datelor companiei, aproximativ 60% dintre salariaţii care au părăsit compania în 2010 şi au apelat la serviciile de consiliere asigurate de Romtelecom au găsit altă slujbă.

"Interesul nostru pe termen lung este să avem o companie viabilă, puternică şi activă pe piaţă. Aceste proiecte nu presupun doar reducerea numărului de angajaţi. Totuşi, multe dintre proiectele pe care le avem în vedere implică şi o reducere de posturi, având în vedere că obiectivul  nostru este să fim capabili să facem mai mult cu resurse mai puţine", declară directorul general al companiei, Yorgos Ioannidis, într-un comunicat citat de agenţia Mediafax.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă, cu afaceri de peste opt sute de milioane de euro. Compania este controlată de grupul elen OTE (54,01%) şi Ministerul Comunicaţiilor (45,99%). OTE este controlată de Deutsche Telekom.

 
Varujan Pambuccian, în dialog cu Liliana Simionescu