Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ruşanu: Bugetul pe 2013 va fi prezentat la jumătatea lunii ianuarie

Bugetul de stat pe anul viitor ar putea fi dezbătut de comisiile parlamentare de specialitate la jumătatea lunii ianuarie, spune la RFI vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu. El susţine că mediul de afaceri nu va avea de suferit de pe urma acestei întârzieri.

Dan Radu Ruşanu e optimist că bugetul pe 2013 va putea fi prezentat Parlamentului pe 10-15 ianuarie: "Eu cred că după 10-15 ianuarie 2013, comisiile de buget-finanţe se vor reuni şi comisiile permanente ale viitorului Parlament se vor reuni, pentru a aviza viitorul buget, atât pe domenii de activitate, deci pe ministere, cât şi bugetul de stat în ansamblul lui".

Întrebat dacă nu sunt afectaţi reprezentanţii mediului de afaceri de faptul că bugetul va fi prezentat în Parlament de-abia la începutul anului viitor, Ruşanu a răspuns: "Nu cred că-i afectează cu nimic, absolut cu nimic pe cei din mediul de afaceri. În special, oamenii de afaceri care au afaceri cu statul îşi fac aceste socoteli. Cei care nu au afaceri cu statul nu-şi fac aceste calcule, iar calculele respective vor putea să continue pentru administraţia publică locală, de exemplu, că acolo ar fi principala problemă că în luna ianuarie teoretic nu vor avea buget, dar conform legii fiscale, în luna ianuarie-februarie, atâta timp cât nu ai bugetul aprobat, se va putea cheltui 8,25% din aceeaşi sumă alocată în anul precedent".

 
Dan Radu Ruşanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre bugetul pe 2013