Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandalul cărnii infestate ia amploare

200812-8642.jpg

Scandalul cărnii infestate ia amploare

Problema cărnii de porc infestate cu dioxină se agravează. Autorităţile
au dezvăluit că mai multe tone de carne importată din Irlanda au ajuns
pe piaţa românească, în 24 de judeţe.

Problema cărnii de porc infestate cu dioxină se agravează. Autorităţile au dezvăluit că mai multe tone de carne importată din Irlanda au ajuns pe piaţa românească, în 24 de judeţe.
Vice-preşedintele ANSVSA Laszlo Csutak (audio) a spus miercuri, 10 decembrie că a fost depistată o firmă din Cluj, care a importat 40 de tone de carne de porc din Irlanda, tranzacţie încheiată printr-o firmă franceză.
Anterior, Laszlo Csutak spunea că un lot de carne a ajuns la un depozit din Capitală, de unde a fost redistribuit în judeţele Ilfov, Buzău şi Olt.
Vice-preşedintele ANSVSA a precizat atunci că lanţul de distribuţie a cărnii de porc din Irlanda poate să depăşească cele trei judeţe.
Potrivit lui Laszlo Csutak, această carne de porc a fost procesată, intrând în amestec cu alte produse, astfel că riscul de contaminare este mai mic.

Şeful Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi (audio) spune la RFI că dioxina, în concentraţii ce depăşesc normele admise poate duce la apariţia cancerului. (CR - 10 dec. 08;17.05h)