Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şoferii întorc spatele benzinăriilor

Şoferii au trecut la măsuri mai drastice de protest împotriva scumpirii benzinei. De luni, 17 ianuarie, până miercuri, şoferi din mai multe oraşe au anunţat că nu vor mai alimenta, în speranţa că benzinăriile vor ieftini preţul la pompă.

Un calcul făcut de Money.ro arată că un boicot total de o zi asupra primelor trei companii de pe piaţă le-ar produce acestora o "gaură" de peste 22 de milioane de euro.

Dacă ultimele două săptămâni au fost marcate de proteste la benzinării, unde şoferii au plătit cu mărunţiş, protestatarii ameninţă acum că nu vor mai trece pe la pompă, începând de luni şi până miercuri.

Nemulţumiţi de preţul mare al carburanţilor, şoferii speră să convingă companiile petroliere, prin demersul lor, să scadă preţul la pompă.

Acţiunea vine în contextul în care preţul unui litru de carburant a depăşit, la începutul acestui an, pragul de cinci lei.

Mai mult, în toamna lui 2011 se estimează un preţ de aproximativ şapte lei pe litrul de benzină.

Între timp, şoferii par determinaţi să nu renunţe la proteste : reţelele de socializare sunt pline de mesaje, care îndeamnă la solidaritate. Peste 20 de mii de români boicotează benzinăriile pe Facebook.