Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stolojan: TVA-ul trebuie redus, dacă economia creşte în 2012

stolojan-tva-ul-trebuie-redus-economia-creste-2012.jpg

Theodor Stolojan pledează pentru reducerea TVA în 2012 sau 2013.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan pledează pentru reducerea TVA anul viitor sau în 2013. El spune la RFI că acest lucru ar trebui să se întâmple "numai în măsura în care economia începe să-şi revină".

Rep.: Dacă aţi fi prim-ministru acum, care ar fi principala măsură pe care aţi lua-o, pentru a stimula economia, domnule Theodor Stolojan?

T.S.: România are un avantaj incredibil, pe care să sperăm că-l va şi materializa şi anume fondurile europene. Să nu uităm, discutăm de circa 34 de miliarde de euro, avantaj pe care nu-l au multe ţări astăzi. Deci să folosim aceste fonduri europene! (…) Să le folosim ca un accelerator în această perioadă de criză, să spunem.

 

Reducere TVA

Theodor Stolojan, europarlamentar PDL

AscultăDownload

Rep.: Aţi umbla în zona fiscală?

T.S.: Deocamdată, nu, dar în măsura în care creşterea economică începe să depăşească 1,2,3 puncte procentuale, sigur că trebuie redus şi TVA-ul şi eventual alte contribuţii sociale, dar numai în măsura în care economia începe să-şi revină.

 

Rep.: Asta înseamnă posibil anul viitor?

T.S.: Posibil anul viitor, 2012-2013. Dacă noi punem în mişcare aceste investiţii finanţate din fonduri europene, România va creşte şi dacă va creşte, putem să accelerăm această creştere prin reducerea fiscalităţii.