Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Peste un milion de locuri de muncă aduse de Codul Muncii

Codul Muncii a dat rezultate, spune la RFI ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Ea precizează că documentul a dus la înfiinţarea a peste un milion de noi locuri de muncă în doar câteva luni de zile.

În opinia Sulfinei Barbu, "reformele încep să-şi arate rezultatele pozitive". Ministrul dă ca exemplu Codul Muncii, care "într-o perioadă de câteva luni de zile, vorbim de mai 2011-octombrie 2011 a adus peste un milion de noi locuri de muncă, pentru că atât timp cât aceste contracte de muncă au fost înregistrate şi fiscalizate, ele sunt noi locuri de muncă, ele n-au existat. Că am auzit fel de fel de interpretări. Sunt peste un milion de contracte de muncă mai multe după această reformă a Codului Muncii. Deci sunt rezultate care se văd".

Sulfina Barbu precizează că în România sunt "5.200.000 de angajaţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când aveam vreo 4.200.000 de angajaţi. Deci cerţi avem 5.200.000 şi 6.300.000 de contracte de muncă active, ceea ce înseamnă că sunt şi angajaţi care au şi două sau trei contracte de muncă".

Încasările la contribuţiile de asigurări au crescut şi ele, spune Sulfina Barbu: "Din moment ce au crescut şi încasările la contribuţiile de asigurări cu 14,2%, eu cred că sunt lucruri concrete, care ne demonstrează că suntem pe un trend bun. Speranţa este să ne menţinem acest trend şi pentru perioada următoare".

Să precizăm însă că există voci care contestă succesul Codului Muncii şi care spun că în realitate nu ar fi vorba de locuri de muncă nou create în urma aplicării acestui document.

 

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre Codul Muncii