Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tănăsescu: România nu trebuie să repete greşelile din trecut

fmi-sediu.jpg

Sediul Fondului Monetar Internaţional

România va înregistra în 2012-2013 o creştere economică "puternică", de 4%-5%, declară la RFI reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu. El spune că Bucureştiul merge în direcţia "corectă", dar precizează că "reformele trebuie să continue". Tănăsescu mai afirmă că România nu trebuie să repete greşelile din anii pre-criză.

În opinia reprezentantului României la FMI, "continuarea reformelor structurale reprezintă un punct cheie în evoluţia viitoare a economiei româneşti".

"Să nu facem confuzie între criză şi recesiune. Criza este un element mondial, care încă nu a fost depăşit. Sunt semne ale unei revigorări la nivelul Europei şi la nivel mondial", spune Mihai Tănăsescu.

România merge "pe un trend crescător, uşor crescător, se îndreaptă către o direcţie corectă", consideră Tănăsescu.

El crede că "reformele făcute şi cele viitoare probabil vor duce la o recunoaştere mai profundă din partea investitorilor. Revenirea economiei trebuie bine-bine privită, ca să nu mai repetăm greşelile din anii pre-criză, pentru a face faţă cu greu acoperirii acestor deficite mari create la nivel intern şi extern în anii de boom economic".

Întrebat dacă există riscul ca România să nu înregistreze o creştere economică în acest an, Mihai Tănăsescu a răspuns: "Nu cred că în momentul de faţă există un asemenea risc. România va avea o creştere economică în 2011. Va fi anul în care se va schimba trendul, de la minus la plus. Previziunile noastre arată că în 2012-2013 creşterea economică va fi puternică, undeva între 4% şi 5%. Deci este clar că reformele trebuie să continue".

 
Mihai Tănăsescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre ieşirea din criză