Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Taxa auto creşte pentru maşinile vechi

borbely-laszlo-vicepresedinte-executiv-udmr.jpg

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely

Taxa auto va intra în şedinţa de Guvern săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Majorarea taxei va fi aplicată tuturor maşinilor mai vechi, indiferent de tipul de motorizare, conform standardelor Euro.

Laszlo Borbely spune că până pe 31 ianuarie se mai pot înmatricula maşinile în baza legii vechi.

Proiectul de act normativ privind taxa auto a fost suspus dezbaterii publice, însă Guvernul intenţionează să mai aducă modificări la această lege.

Programul Rabla

Laszlo Borbely, ministrul Mediului

AscultăDownload

Valoarea taxei pentru maşinile mai vechi de 8-9 ani va creşte, potrivit noiii variante a proiectului.

Pe de altă parte, succesul ediţiei 2010 a Programului "Rabla" a determinat autorităţile să păstreze aceeaşi formulă, adică număr similar de tichete şi aceeaşi valoare şi în 2011, a mai anunţat, joi ministrul Mediului.

"Am făcut o analiză şi am ajuns la concluzia că un sistem care funcţionează nu trebuie bulversat, dat peste cap. De aceea şi în 2011 programul va funcţiona ca şi în acest an. Vor fi trei tichete valorice a câte 3.800 de lei", spune Laszlo Borbely.

În 2010 au fost casate prin Programul "Rabla" peste 186 de mii de maşini, fiind cumpărate aproape 60 de mii de maşini noi, cu ajutorul bonurilor valorice.