Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Universitatea Spiru Haret cheamă Guvernul în instanţă

200907-13765.jpg

"Spiru Haret" cheamă Guvernul în instanţă

Universitatea "Spiru Haret" a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru că au scos instituţia de pe lista celor acreditate. Plângerea a fost depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Universitatea "Spiru Haret" a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru că au scos instituţia de pe lista celor acreditate. Plângerea a fost depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Rectorul Universităţii, Aurelian Bondrea a declarat luni, 20 iulie, că "Spiru Haret" funcţionează legal şi că toate diplomele eliberate de programele şi specializările instituţiei sunt legale, întrucât au acreditare sau autorizare provizorie de funcţionare.

Aurelian Bondrea susţine că decizia luată de ministrul Ecaterina Andronescu este abuzivă şi ilegală. "Ministerul vede Universitatea "Spiru Haret" un adevărat competitor şi de aceea prin hotărârea de Guvern promovată a vrut să elimine acest competitor, lăsând loc instituţiilor private ale statului. Mă refer la faptul că instituţiile de învăţământ superior de stat organizează învăţământ cu taxă, ceea ce contravine legislaţiei în vigoare", afirmă rectorul.

Potrivit legii învăţământului, instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi acreditare sau autorizate provizorii pot organiza cursuri la seral, cu frecvenţă redusă sau la distanţă.

"Aceste condiţii sunt îndeplinite de către Universitatea "Spiru Haret", care are cursuri de zi acreditate sau autorizate provizoriu în structura cărora a creat şi învăţământ seral, fără frecvenţă sau la distanţă. Totodată, centrele pentru învăţământ la distanţă incriminate de ministrul Educaţiei nu sunt programe şi specializări, ci sunt platforme tehnologice care permit tinerilor din diverse reşedinţe de judeţ şi din mari capitale occidentale să studieze on-line cu profesorii de la facultăţile acreditate", precizează rectorul.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat săptămâna trecută că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule. Ele pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

159