Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vasilescu: Adevăratul program anticriză al Guvernului a fost acordul cu FMI

vasilescu-adrian-consilierul-guvernatorului-bnr-20090915090230.jpg

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune la RFI că 2009 nu a fost un an al reformelor structurale necesare pentru combaterea crizei. La un an de la declanşarea crizei financiare mondiale, Adrian Vasilescu declară că, deşi Mugur Isărescu dădea asigurări recent că „revenirea economiei, va avea loc, dacă nu in trimestrul 3, categoric in trimestrul al patrulea”, aceasta s-ar putea totuşi amâna.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune la RFI că 2009 nu a fost un an al reformelor structurale necesare pentru combaterea crizei.

La un an de la declanşarea crizei financiare mondiale, Adrian Vasilescu declară că, deşi Mugur Isărescu dădea asigurări recent că „revenirea economiei, va avea loc, dacă nu in trimestrul 3, categoric in trimestrul al patrulea”, aceasta s-ar putea totuşi amâna.

Potrivit unor noi prognoze economice internaţionale, criza va fi în formă de “W” – asta înseamnă că ar putea urma o nouă cădere economică. România îi va face însă faţă,se arată însă încrezător Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu