Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vasilescu : Deficitul pe 2008 ar putea fi cel mult 4%

200901-9067.jpg

Vasilescu : Deficitul pe 2008 ar putea fi cel mult 4%

Deficitul bugetar ar putea să fie mai mic de 5% în 2008. Iată ce spune
la RFI consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu. El estimează că deficitul va fi de cel mult patru procente.

Deficitul bugetar ar putea să fie mai mic de 5% în 2008. Iată ce spune la RFI consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu (audio). El estimează că deficitul va fi de cel mult patru procente.
"Aş vrea să spun că nici deficitul bugetar anunţat pentru 2008, cel de 5,2% nu cred că va rămâne aşa. El va suferi retificări pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, pentru că vor intra încă multe sume restante în buget şi mă refer în primul rând la Taxa pe Valoarea Adăugată. De altfel, vedeţi că Uniunea Europeană nu s-a arătat deloc îngrijorată de deficitul nostru, pentru că ei ştiu bine că raportările din România şi din orice ţară europeană se fac de două ori pe an, la 31 martie, când încă vine un deficit estimat şi deficitul final, în septembrie. Sper să nu avem în final, atunci când vom face ultima raportare la UE, să nu iasă un deficit mai mare de 3,5%, maximum 4", spune Adrian Vasilescu. Guvernul estimează că deficitul bugetar pe 2008 va depăşi 5%. (CR - 9 January 2009;15.45h)