Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Veşti bune de la manageri

vesti-bune-manageri.jpg

Veşti bune de la manageri

Veşti bune pentru economie. Managerii estimează o creştere moderată în toate sectoarele de activitate în perioada iulie-septembrie aratã un sondaj realizat de INS.
Industrie, construcţii, comerţ şi servicii sunt sectoarele în care managerii societăţilor comerciale estimează o creştere moderată dar  şi o majorare a preţurilor produselor, în raport cu cele trei luni anterioare.

Sondajul realizat de INS aratã cã managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei cu 6 procente. Nu se mai preconizeazã nici prea multe concedieri iar în ceea ce priveşte fabricarea autovehiculelor de transport rutier, fabricarea bãuturilor şi a produselor din cauciuc şi mase plastice se estimeazã o tendinţă de creştere mult mai accentuată decât pe total.
Şi pentru sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat o creştere moderată a activităţii economice pentru următoarele trei luni, mai exact 9 procente.
Managerii se mai aşteaptã şi la o creştere relativã a preţurilor de vânzare cu amănuntul vor creşte iar cererea de servicii va cunoaşte o creştere moderată.
Aşadar veşti bune pentru economia româneascã.