Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


15.000 de litri de apă, necesari pentru producerea unui singur kilogram de carne

water-day.jpg

15.000 de litri de apă, necesari pentru producerea unui singur kilogram de carne

Producţia alimentară consumă o canitate foarte mare de apă, iar resursele sunt limitate. La nivel mondial, 70% din apă este folosită pentru agricultură, iar Europa consumă un sfert din totalul ei. Ceea ce înseamnă că utilizarea apei în agricultură trebuie să devină eficientă pentru că pe termen lung, resursele de apă să fie îndestulătoare pentru creşterile demografice aşteptate. 

Studiile arată că pentru fiecare aliment pe care îl consumăm zilnic este nevoie de o cantitate enormă de apă. Numai conştientizând acest lucru, putem lua măsuri pentru creşterea rezervei de apă, oricum limitată. 

 

 

Pentru a produce un hamburger este nevoie de 2400 de litri de apă. Pentru un pahar cu lapte, avem nevoie de 200 de litri de apă, pentru un ou, 135 de litri, un măr, 70 de litri, o felie de pâine, 40 de litri, iar un cartof, 25. În funcţie de clima oricărei ţări, aceste valori variază, dar la nivel global, aceste statistici pot fi îngrijorătoare pentru resursele de apă pe care le avem la dispoziţie. 

Pentru a produce un kilogram de carne, sunt necesari 15.000 de litri de apă. Pentru un kilogram de grâu se consumă 1500 de litri, iar statisticile arată că, pentru a satisface nevoile de apă ale fiecărui om de pe planetă, avem nevoie de 3000 de litri de apă zilnic. Toate acestea în timp ce, la nivel mondial, sunt desfăşurate campanii pentru combaterea foametei şi a sărăciei. 

World Watr Day, Ziua Mondială a Apei, este un manifest pentru conservarea resurselor de apă a întregii planete, prin desfăşurarea de campanii de conştientizare a nevoii de apă pentru fiecare individ. România se alătură acestei iniţiative prin intermediul RFI România, care organizează pe 22 martie o acţiune menită să atragă atenţia asupra importanţei apei şi modalităţile eficiente de a face rezerve.

Alătură-te unei iniţiative de mediu care ne priveşte pe fiecare. 22 martie 2012, Ziua Mondială a Apei. Motto: Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame.