Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


22 martie 2012, Ziua Mondială a Apei. Nu sta deoparte, implică-te

Sunt şapte miliarde de oameni pe întreaga planetă care au nevoie de hrană zilnic. Până în anul 2050, se estimează că populaţia va creşte cu alte două miliarde. Studiile arată că un om consumă zilnic între doi şi patru litri de apă pe zi, dar această cantitate este preluată, într-o mare măsură, din alimente. 

Pentru a produce un kilogram de carne de vită, este nevoie de 15.000 de litri de apă, iar pentru a produce un kilogram de faină, avem nevoie de 1500 de litri de apă. 

Foametea  a lovit deja un milliard de oameni din populaţia globului, iar resursele de apă sunt limitate. În acest caz, nu mai putem pretinde că problema este în altă parte, ci fiecare dintre noi poate schimba lucrurile. Pentru ca resursele de hrană să ajungă pentru fiecare om al globului, este nevoie să ne implicăm şi noi, la rândul nostru, prin câteva lucruri simple. 

Urmarea unei diete echilibrate, a unui stil de viaţă sănătos şi consumarea, cu precădere, a alimentelor care au nevoie de mai puţină apă pentru producerea lor. Mai mult, fiecare dintre noi poate reduce risipa de alimente. 30 de procente din hrana zilnică produsă în întreaga lume rămân neconsumate, iar în acest fel, apa necesară producerii alimentelor este irosită. 

Ne putem implica atâta timp cât putem produce alimente cu o cantitate mai mică de apă, pentru că la orice nivel al lanţului de producţie şi distribuţie, se pot face rezerve. Pentru a afla mai multe informaţii despre statisticile legate de consumul apei pentru producerea hranei, rămâi cu RFI România şi informările zilnice, parte din Campania Ziua Mondială a Apei 2012. Un eveniment desfăşurat la nivel mondial, adus la noi în ţară de RFI România.