Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

eoliana.jpg

5 iunie, Ziua Mondială a Mediului

Încă din anul 1972, cu ocazia primei Conferinţe Mondiale a Naţiunilor Unite consacrată problemelor protecţiei mediului, 5 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Mediului, fiind celebrată în întreaga lume.

Tot atunci s-a înfiinţat un mecanism internaţional de coordonare şi supraveghere pentru mediu al ONU, denumit Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), cu sediul la Nairobi. 

Păstrăm Pământul o planetă vie? Depinde de fiecare dintre noi, indiferent de instituţie, sector de activitate, etnie sau rasă!  Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Mediului este „Economia verde”. 

În contextul crizei economice actuale, Economia Verde vine ca o alternativă viabilă pentru îmbunătăţirea condiţiilor sociale, dar şi a riscurilor de mediu.  UNEP susţine crearea unui mecanism de lucru eficient pentru sprijinirea iniţiativelor economice din sectoarele verzi, dar şi acţiunile de ecologizare. 

Obiectivele sunt atât îmbunătăţirea nivelului de trai prin crearea de locuri de muncă, dar şi a dezvoltării sectorului energetic prin protejarea şi conservarea patrimoniului natural.

UNEP a identificat zece domenii în care fiecare dintre noi putem contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi păstrarea Pamantului o planetă vie pentru noi şi generaţiile viitoare. Este vorba despre agricultură, energie, turism, deşeuri, producţie şi industrie, construcţii, pescuitul, sivicultura, transporturile şi apa. 

RFI România se alătură acestei iniţiative de mediu prin organizarea unor ample evenimente adresate copiilor din întreaga ţară. Detalii despre aceste evenimente, în curând, pe www.rfi.ro.