Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concursul EcoPaparazzi si-a desemnat castigatorii lunii februarie

banner-300.jpg

EcoPaparazzi

Concursul EcoPaparazzi, ediţia lunii februarie, şi-a desemnat câştigătorii. 40 de lucrări s-au întrecut pentru a obţine cel mai mare număr de voturi din concurs şi pentru a câştiga premiile puse în joc: un aparat foto digital şi MP3 playere. Participanţii s-au înscris cu fotografii sau filme în care surprindeau felul în care semenii lor respectă – sau neglijează – mediul înconjurător.

 

 

Concursul EcoPaparazzi s-a desfăşurat pe www.ecopaparazzi.ro, platformă dezvoltată în colaborare cu Trilulilu.ro şi cu sprijinul UPC România şi al Asociaţiei Environ, între 1 şi 28 februarie 2011. Au putut participa persoane de orice vârsta şi din orice localitate, care au dorit să atragă atenţia asupra felului în care este protejat – sau  nu – mediul inconjurator in comunitatea lor.

Lucrările lor au dorit să fie un exemplu de acţiuni utile ce pot fi întreprinse de oricine pentru a proteja planeta; de asemeni, o serie de fotografii înscrise în concurs a încercat să sublinieze frumuseţea, dar şi fragilitatea acelor colţuri de natură în care încă nu se simte influenţa nefastă a deşeurilor. Pe de altă parte, alţi participanţi au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra gunoaielor care sufocă locurile de joacă şi spaţiile verzi.

Toate lucrările înscrise în concurs au putut fi votate până pe data de 7 martie 2011, iar câştigătorii au fost desemnaţi în funcţie de numărul de voturi primite.

Câştigătorii concursului lunii februarie sunt:

Premiul I  (Aparat foto digital): Bogdan Radu Vişan, judeţul Mehedinţi, pentru lucrarea „Verdele acoperit de deşeuri”
Premiul II (Player multimedia 2 GB): Iuliana Hainarosie, judeţul Vrancea,  pentru lucrarea „Peisaj montan”
Premiul III (MP3 Player clipper 2GB): Mihai Cucu, judeţul Dolj, pentru lucrarea „Pământul acoperit de plastic”

În luna martie, EcoPaparazzi a pornit la drum alături de caravana Guerilla Verde, pentru a duce un mesaj de responsabilitate faţă de mediu către elevii şi studenţii din oraşele de pe traseul caravanei: Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Constanţa. Bineînţeles, sunt aşteptaţi şi participanţi din celelalte oraşe ale ţării, ca şi la ediţiile anterioare.

Ediţia lunii martie a debutat pe data de 1 martie şi se va încheia pe 31 martie, iar câştigătorii vor fi desemnaţi pe 8 aprilie. Pentru a fi în acord cu perioada în care se desfăşoară, tematica acestei ediţii este Eco de primăvară. În acest sens sunt aşteptate în concurs lucrări care să sublinieze felul în care putem interveni în favoarea mediului în acest sezon (lucrări de curăţare, însămânţări, plantări etc). Premiile vor consta în aparate de fotografiat digitale, MP3 Playere şi certifiate ECDL.