Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"E timpul să ne pregătim pentru ce e mai rău!"

e-timpul-sa-ne-pregatim-ce-e-mai-rau.jpg

Secetă prelungită în următoarea perioadă, avertizează experţii în schimbări climatice.

Secetă prelungită în sudul Europei şi America de Nord. Iată avertismentul Grupului interguvernamental de experţi privind evoluţia climei. Raportul privind schimbările climatice nu aduce veşti foarte bune.

E timpul să ne pregătim pentru ce e mai rău, avertizează raportul Grupului interguvernamental privind schimbările climatice. Estimările arată că valurile de caniculă tot mai frecvente, seceta tot mai accentuată şi ploile violente sunt principalele efecte ale încălzirii climei.

"Principalul mesaj" al raportului publicat de Grupul interguvernamental de experţi privind evoluţia climei  este că ştim destul de multe pentru a lua decizii bune în gestionarea catastrofelor climatice.

Potrivit raportului, există "semne care arată că schimbările climatice au provocat fenomene meteo extreme" în ultimii 50 de ani. Mai mult, acestea s-ar putea intensifica în următoarele decenii.

Urmează perioade de secetă tot mai lungi şi mai intense în anumite regiuni, precum Europa de Sud şi mai ales în regiunile mediteraneene, dar şi în zona centrală a Americii de Nord. Cele mai vulnerabile zone sunt marile oraşe din state în curs de dezvoltare, zonele de coastă şi statele insulare mici, precizează documentul.