Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Green Business Index ediţia 2012

poza-gbi.jpg

Green Business Index ediţia 2012

Green Revolution a lansat joi, 29 martie 2012, cea de-a treia ediţie anuală a proiectului Green Business Index (GBI), barometrul responsabilităţii faţă de mediu a companiilor din România.

 

GBI este singurul instrument gratuit de  evaluare a performanţei de mediu, un mecanism de monitorizare a iniţiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc  şi un mijloc de asistentă şi formare pentru îmbunătăţirea performanţei de mediu.

Proiectul este bazat pe indicatori de performanţă de mediu recunoscuţi la nivel internaţional: ISO 14031, ISO 26000 şi ISO 16001.

Protecţia mediului nu este o alternativă, ci calea de a genera şi a construi afaceri profitabile şi sustenabile. Mă bucură deschiderea companiilor româneşti şi faptul că au început să înţeleagă că protecţia mediului şi responsabilitatea sunt singurele căi pentru un business sustenabil şi de succes. Barometrul GBI le stă şi în acest an la dispoziţie pentru monitorizarea obiectivă a iniţiativelor şi a eforturilor depuse în domeniul protecţiei mediului. Împreună putem construi o comunitate de business sustenabil, astfel facilitând tranziţia către economia verde”, a declarat Raluca Fiser, preşedinte Green Revolution.

În perioada 29 martie – 28 mai 2012, companiile sunt invitate să se înscrie gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro, şi să completeze online setul de şapte  chestionare, care vizează:

  • dezvoltarea sustenabila

  • impactul asupra mediului

  • transportul sustenabil

  • utilizarea resurselor

  • starea clădirilor

  • achiziţiile verzi 

  • managementul deşeurilor

Datele furnizate vor fi analizate  de către o echipă de experţi independenţi de mediu, în perioada iunie - august 2012. În urma analizei va rezulta clasamentul companiilor responsabile faţă de mediu din România.

Clasamentul GBI 2012 va conţine acele companii care au înregistrat cele mai bune rezultate la evaluarea responsabilităţii lor faţă de mediu în anul de raportare 2011. Astfel, analiza se va concentra pe indicatori-cheie de performanţă de mediu a companiilor, aceştia vizând în principal măsurile concrete, cuantificabile, care au fost aplicate pentru minimizarea impactului asupra mediului şi eficientizării utilizării resurselor”, a adăugat preşedintele Green Revolution.

Rezultatele vor fi anunţate în luna septembrie în cadrul Galei Green Business Index 2012, cel mai important eveniment naţional pentru recunoaşterea meritelor companiilor în protecţia mediului şi vor fi publicate în Raportul Green Business Index.

În ediţia 2012, toate companiile înscrise în GBI vor beneficia de un raport gratuit de evaluare a responsabilităţii faţă de mediu.

Informaţiile furnizate vor fi folosite pentru a genera o analiză personalizată pentru fiecare companie participantă în parte şi recomandări de atingere a performanţei de mediu.

Mai multe detalii pot fi obţinute pe website-ul oficial al Green Business Index, www.gbindex.ro