Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mai ai o săptămână pentru a te înscrie în concursul EcoPaparazzi

concurs-ecopaparazzi.jpg

Mai ai o săptămână pentru a te înscrie în concursul EcoPaparazzi

Între 7 iunie şi 7 iulie se desfăşoară pe platforma www.ecopaparazzi.ro concursul foto-video pe teme de mediu, EcoPaparazzi. Această ediţie este dedicată corpurilor de iluminat şi vieţii “ascunse” pe care o duc acestea după ce se defectează. Timp de încă o săptămână, până pe 7 iulie, doritorii pot trimite la adresa [email protected] fotografii sau filmuleţe care surprind imagini cu becuri.

Premiile acestei ediţii sunt oferite de Rangali, ECDL România şi Asociaţia Recolamp. Platforma www.ecopaparazzi.ro este dezvoltată în parteneriat cu Trilulilu şi cu sprijinul Asociaţiei Environ, Asociaţiei Recolamp şi UPC România.

Platforma www.ecopaparazzi.ro găzduieşte, între 7 iunie şi 7 iulie 2011, concursul foto-video pe teme de mediu, EcoPaparazzi. Tema acestei ediţii este reciclarea corpurilor de iluminat. Pentru a participa la concurs, viitorii „ecopaparazzi” sunt aşteptaţi să trimită la adresa de e-mail [email protected] fotografii sau filmuleţe care să demonstreze ce se întâmplă cu becurile după ce acestea ies din uz: sunt duse la reciclat, aruncate în zone nepermise sau folosite pentru proiecte creative?

Pot participa la concurs persoane din orice localitate de pe teritoriul României, indiferent de vârstă. Până în prezent, pe www.ecopaparazzi.ro, 15 lucrări trag un semnal de alarmă asupra pericolelor care pot apărea din depozitarea inadecvată a becurilor ieşite din uz.

Câştigătorii concursului EcoPaparazzi vor fi desemnaţi pe 8 iulie în funcţie de voturile primite şi în urma validării juriului. Premiile acestei ediţii vor consta în:

Premiul I: aparat de fotografiat digital şi stick de memorie, certificat ECDL
Premiul II: tastatură şi mouse wireless şi stick de memorie
Premiul III: mouse wireless şi stick de memorie

Pe lângă acestea, fiecare câştigător EcoPaparazzi va primi şi un pachet pus la dispoziţie de Rangali.

Premiile acestei ediţii sunt oferite de Asociaţia Recolamp şi ECDL România. Concursul EcoPaparazzi se desfăşoară pe www.ecopaparazzi.ro, platformă dezvoltată în colaborare cu Trilulilu.ro şi cu sprijinul UPC România,  al Asociaţiei Environ şi al Asociaţiei Recolamp.

Regulamentul complet al concursului EcoPaparazzi  este disponibil pe site-ul oficial al concursului, www.ecopaparazzi.ro. Mai multe detalii despre desfăşurarea concursului EcoPaparazzi, precum şi mesaje din partea participanţilor la ediţiile anterioare sunt disponibile pe blogul EcoPaparazzi, http://ecopaparazzi.blogspot.com

 

Declaraţie de presă:

„Am participat la concursul EcoPaparazzi pentru că încă mai cred că se poate schimba ceva, pentru că îmi pasă de natură şi pentru că îmi doresc să trăiesc într-un mediu curat şi verde. Cred că ideea aceasta de a ilustra partea bună sau mai puţin bună a naturii prin intermediul  fotografiei şi/sau filmului este foarte bună. Participarea mea în cadrul concursului a fost o experienţă plăcută, cu siguranţă voi mai participa şi la alte ediţii. În încheiere nu îmi doresc decât  ca fotografia mea şi cele ale celorlalţi participanţi să ajungă pe ecranele multora şi ca împreună să putem schimba ceva.” (Emil Dumitrele, Constanţa, câştigătorul locului I la ediţia din martie)

Despre EcoPaparazzi:
EcoPaparazzi este un proiect al agenţiei Media Image Factory. EcoPaparazzi îşi propune să devină o prezenţă online permanentă. Concursul EcoPaparazzi.ro se va desfăşura lunar, iar platforma va deveni un loc în care toţi cei interesaţi de protecţia mediului pot atrage atenţia asupra problemelor pe care le sesizează în comunităţile lor. Aici  pot interacţiona, creând o comunitate cu o voce puternică - o comunitate care, treptat, să poată provoca autorităţile la depistarea celor mai eficiente soluţii pentru a trata problemele de mediu.

Parteneri media:

RFI România, Şapte Seri, Zile şi Nopţi, Ecotrend.ro, Monitorul de Cluj, Ziarul de Bacău, Newsar.ro