Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În mai puţin de o zi dăm startul Zilei Mondiale a Apei

water-day.jpg

În mai puţin de o zi dăm startul Zilei Mondiale a Apei

RFI România se alătură unei iniţiative organizate la nivel mondial, sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. În mai puţin de o zi dăm startul competiţiilor de degustare de apă şi de plantare mirodenii în coajă de ou, desfăşurate în hipermarketurile Cora din Bucureşti, Constanţa, Cluj Napoca, Arad, Drobeta Turnu Severin şi Baia Mare.

Începând cu orele 12:00, DJ-ii RFI România va vor ademeni cu premii tentante şi distracţie pe măsură pentru că Ziua Mondială a Apei să nu treacă neobservată. Tema de anul acesta pentru eveniment este siguranţa alimentară. Cu alte cuvinte, câtă apă folosim pentru producerea alimentelor pe care le consumăm zilnic şi care sunt rezervele de apă potabilă care rămân după fiecare astfel de proces. Statisticile arată că în contextul creşterii demografice aşteptate la nivel mondial, economisirea resurselor de apă devine obligatorie. 

RFI România se alătură acestei iniţiative invitându-vă la un eveniment care, în joacă, ne aminteşte de resursele de apă finite şi de nevoia de rezerve. Hipermarketurile Cora din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Arad, Drobeta Turnu Severin, dar şi Baia Mare vor găzdui din oră în oră, începând cu orele 12:00, concursuri de degustare de apă. 

Concurenţii care vor identifica apa de la robinet din mai multe mostre pe care le vor avea de degustat vor fi premiaţi de sponsorul evenimentului, hipermarketul Cora, dar şi de Apa Nova şi RFI România. 

Începând cu orele 16:00, doar în Capitală, un alt concurs tentant îşi aşteaptă câştigătorii. Vom planta împreună mirodenii în coajă de ou. Cel mai îndemânatic concurent va fi premiat, dar toţi participanţii îşi vor lua acasă răsadurile pe care le vor transfera într-un ghiveci mai mare pentru a avea busuioc, leuştean sau ardei iute în bucătăriile proprii în fiecare zi din an. 

Acceptă provocarea RFI România. Numărătoarea inversă a început!