Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Managementul integrat al Deșeurilor – O autostradă în construcție

Asociația Environ și ROMEXPO, în parteneriat cu Remat Holding și Romprest SA vă invită în data de 02 martie 2012 la dezbaterea Managementul integrat al Deșeurilor – O autostradă în construcție ( Probleme şi soluţii în implementarea unei strategii naţionale coerente de management al deşeurilor reciclabile). 

Evenimentul face parte din seria de manifestari prilejuite de ediția cu numarul 19 a ROMENVIROTEC și se va desfașura începand cu ora 10.00 in Pavilionul C1 din cadrul Complexului Expozițional Romexpo.

Cu această ocazie, vor fi abordate teme actuale privind legislația europeană de mediu, calitatea transpunerii acesteia în legislația națională și modalitatile ei de aplicare pornind de la specificul national. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, avertiza în luna decembrie 2011 autoritățile locale asupra pericolului ca finanțarea proiectelor pe Axa 2 să se piardă „datorită unei mentalități păguboase”.

De aceea, în cadrul conferinței Managementul integrat al Deșeurilor – O autostradă în construcțievom încerca să punem în dezbatere toate subiectele legate de dinamica acestui sector : relaţiile dintre operatori şi autorităţile locale, iminenţa creşterii tarifelor, lipsa unei pieţe agregate de gestiune a deşeurilor, noile condiţii de evaluare a realizării cotelor de colectare selectivă,  nevoia de cofinanţare privată și nu în ultimul rând necesitatea acută de implementare a unui soft de trasabilitate care să asigure închiderea ciclului de reciclare al produselor.

În urma acestui dialog, ne propunem să identificăm cele mai eficiente soluții în vederea implementării unui sistem de gestiune integrată a deșeurilor în România punand bazele unui nucleu de acțiune care să impulsioneze realizarea acestui obiective prin acțiuni si proiecte concrete.

Dezbaterea moderată de Asociația Environ va strânge laolaltă reprezentanţi ai Ministerului Mediului si Padurilor, Administratiei Fondului pentru Mediu, Garzii Nationale de Mediu, ai societatii civile, precum şi experţi şi reprezentanţi ai structurilor de transfer de responsabilitate, ai companiilor de salubrizare, reciclatorilor si asociatiilor profesionale de mediu intr o incercare de a creea un parteneriat public -privat in domeniul mediului care sa faciliteze dezvoltarea durabila si implementarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor, eficient din punct de vedere ecologic si economic.