Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PARK(ing) Day in linie dreapta

PARK(ing) Day în România, evenimentul desfăşurat la scară mondială, a ajuns şi în România. Organizat de RFI România, susţinut de Romprest, România Liberă, PORT.ro, sponsorizat de Apa Nova, PARK(ing) Day-ul românesc semnifică o oază de recreere la aer liber, în parcare.

PARK(ing) Day în România, evenimentul desfăşurat la scară mondială, a ajuns şi în România. Organizat de RFI România, susţinut de Romprest, România Liberă, PORT.ro, sponsorizat de Apa Nova, PARK(ing) Day-ul românesc semnifică o oază de recreere la aer liber, în parcare.

Vă aşteptăm vineri, 17 septembrie, începând cu orele 10:00 în parcările mari din centru Capitalei, pentru a ne recrea şi de a petrece câteva clipe de linişte în mijlocul aglomeraţiei bucureştene.

În parcarea din faţa Guvernului României, în Piaţa Victoriei, în parcarea din faţa magazinului Eva, în cea din faţa hotelului Hilton, de pe strada Edgar Quinet, în spatele Fântânilor de la Universitate sau cea de la Biblioteca Centrală Universitară ori din faţa Palatului Copiilor, spaţiile PARK(ing) Day vor fi semnalate cu steaguri sau stoppere pentru ca tu să ştii că acolo te poţi PARCa în fuga ta spre serviciu sau scoală.

Vei găsi acolo un mini teren de baschet, unul de tenis, cu un fileu care te aşteaptă să îţi demonstrezi calităţile de tenismen. Te aşteptăm pentru câteva minute de lectură, pentru o ceaşcă de cafea şi puţine momente de linişte în mijlocul aglomeraţie.

ONG-urile care vor lua parte la eveniment te vor asalta cu acţiunile lor viitoare la care poţi lua şi tu parte. Bicicletele pe care cei de la MaiMultVerde le vor pune la dispoziţia ta sunt perfecte pentru o zi în traficul aglomerat din Capitală. Voluntarii de la Let's Do it România te vor convinge că poţi ajuta şi tu la curăţarea României în doar o zi, iar Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă vă va informa cum putem menţine România curată.

Mai mult, containerele de colectare selectivă asigurate de Romprest şi Green Planet te vor obişnui cu o nouă modalitate de depozitare a deşeurilor.

Recicleta celor de la Viitor Plus va fi prezentă în toate punctele PARK(ing) Day, pentru curăţenia centrului Capitalei. Acolo unde vezi bicicleta care strânge deşeurile de pe stradă, nu îţi lua privirea de la ea pentru că te va conduce în una dintre locaţiile PARK(ing) Day.

Marea ecologizare urbană a început. Te aşteptam să te bucuri de spaţiul verde din PARC(are), de PARK(ing) Day.

Eveniment organizat de RFI România, sponsor Apa Nova, susţinut de Romprest şi Green Factory. Parteneri media România Liberă, PORT.ro, Metropotam.ro. Mulţumiri ONG-urilor participante: MaiMultVerde, Centrul de Excelenţă pentru dezvoltare Durabilă şi Let's Do It România.

Pentru mai multe detalii, luaţi legătura cu Lăcrămioara Brecea, coordonatorul proiectului - 0723024062