Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parlamentul European cere CE un răspuns oficial privind cianurile

rosia-montana.jpg

Parlamentul European cere CE un răspuns oficial privind cianurile

16 europarlamentari cer Comisiei Europene un răspuns oficial în urma rezoluţiei adoptate privind interzicerea cianurilor în minerit.
Iniţiativa aparţine eurodeputatelor Daciana Sârbu şi Renate Weber, cele două reuşind să atragă reprezentanţi  din toate grupurile politice importante ale Parlamentului European.

Ce se doreşte prin acest demers? Daciana Sârbu spune că în primul rând un răspuns oficial din partea Comisiei Europene în condiţiile în care până acum acest răspuns a întârziat să apară.

Problema e că noi ne-am simţit, în primul rând, aş putea spune chiar jigniţi de faptul că nu am primit nici măcar un răspuns oficial în care să ni se spună: bun, voi aţi adoptat această rezoluţie, noi ne-am gândit, soluţia e aceasta. Probabil că vom primi un răspuns oficial pe care apoi urmează să-l atacăm cu metodele de care dispunem.

Ceea ce am făcut noi prin această rezoluţie a fost un semnal foarte puternic. De fapt, singura metodă prin care putem atrage atenţia Comisiei” explică europarlamentarul Daciana Sârbu.

Amintim, solicitarea grupului de europarlamentari vine după ce Janez Potocnik, comisarul european pentru mediu, a declarat în urmă cu câteva luni că Executivul Comunitar a făcut o analiză aprofundată a recomandării Parlamentului European privind interzicerea totală a cianurii în minerit.

Concluzia este că o astfel de măsură nu este justificată, anunţa atunci comisarul pentru mediu.

 
Parlamentul European cere CE un răspuns oficial privind cianurile