Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parteneriat în sectorul energiilor regenerabile

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Ambasada Franţei în România, Camera Franceză  de Comerţ şi Industrie din România şi mai multe companii franceze printre care BRD Société Générale, Dalkia, THALES, Eurocopter România, GDF SUEZ, KPMG, Lactalis, Lafarge, Michelin, Renault-Dacia, Saint Gobain, Maïsadour precum şi cabinetul de avocatura Gide Loyrette Nouel vor semna mai multe parteneriate pe 15 martie, la Reşedinţa Ambasadei Franţei, la ora 12.00.

Aceste parteneriate au a scop promovarea cercetării, schimbul de experienţă a studenţilor şi integrarea profesională a tinerilor români talentaţi prin intemeierea unui program de burse cofinanţate de licenţă şi de master.

Companiile BRD, GDF-Suez, KPMG, Lafarge şi Saint Gobain  vor semna un parteneriat cu Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România, cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi cu Ambasada Franţei din România pentru a finanţa patru  burse  de doctorat în co-tutela,  în sectorul energiilor regenerabile.

Bursele au fost create în concordanţă cu  Cartea albă a Energiei (publicată în martie 2011) şi au scopul de a promova dezbaterile pe tema legăturilor dintre cercetare şi inovaţiile puse în aplicare în domeniul energiei din România şi de a genera noi sinergii între România şi Franţa.

Pe parcursul a trei ani, candidaţii aleşi îşi vor petrece perioade de timp egale în România şi în Franţa. În colaborare cu laboratoarele de elită franceze şi române, ei vor lucra la o cercetare inovatoare într-un domeniu în plină dezvoltare.

Un număr de 17 burse de master  şi de schimb de experienţă ştiinţifică de înalt nivel  vor fi înfiinţate pentru anul universitar 2012/2013 de către companiile BRD, Dalkia, Eurocopter România, THALES, GDF SUEZ, Lactalis, Michelin, Renault-Dacia, Maïsadour şi cabinetul de avocatură Gide Loyrette Nouel, în parteneriat cu Ambasada Franţei în România.

Această iniţiativă le va permite tinerilor români cu un mare potenţial de a beneficia de o  excelentă formare în Franţa şi de a căpăta cultura organizaţională a grupului. La intoarcere, ei vor fi în măsură să ocupe posturile importante din companiile care i-au sustinut.

Aceste angajamente reprezintă o investiţie totală de circa 180.000 de euro, din partea companiilor franceze din România. Douăzeci de tinere talente din România vor avea ocazia să efectueze un sejur de studii de înalt nivel în Franţa şi să abordeze lumea afacerilor cu perspectiva unei cariere strălucite.